tisdag 21 augusti 2012

Takrenovering

Renoveringen av hönshuset fortsätter och nu har vi börjat med taket. Inifrån kunde vi se att det nog läckte på något ställe för vindsgolvet/invändiga taket i huset var mörkt fläckvis och dessutom är det en murad spis invändigt med skorsten som vi inte ska ha kvar. Spisen och skorstenen är verkligen ett man-taget-vad-man-haver-hemmabygge och såg vedervärdig ut. Spisen var gjord av leca murblock utan utvändigt murbruk och ovanpå det stod tre cementrör typen brunnsrör/dräneringsrör staplade på varandra utan någon vidare fästanordning och de utgjorde skorstenen. Det hela svajade betänkligt när man puttade försiktigt på det. Det ni, det är kvalitetsarbete.



Vi hade dessutom rätt i att det läckte in i taket. Det var en av takpannorna som gått av på mitten och därunder var isoleringen jättedålig. När vi sen fick bort all isolering hittade vi två takbjälkar som är helt ruttna och måste bytas.



Hur som helst, nu är takpannorna av och jag har börjat det tidsödande arbetet med att spola rent dem med högtryckstvätten, men oj vilken skillnad det blir. Det kommer nog bli riktigt fint tillslut.





1 kommentar:

  1. Hej Linda,
    vill du visa upp hönshusbygget på Byggla? Vi har en mästerbyggartävling där alla får delta! Maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer :)
    /Vendela på Byggla

    SvaraRadera