onsdag 21 augusti 2013

Tomater, tomater, tomater ...

Tomaterna mognar allt eftersom och det kommer bli en bra skörd med tanke på att de inte står i växthus.

 





Hittills har det blivit sex liter ketchup och det är bara början. Jag artar sig bra för kommande års ketchupbehov, men eftersom de inte har optimala förhållanden och inte ger så mycket mängd som de skulle kunna så tror jag tyvärr inte det kommer räcka till salsor och passerade tomater som jag hade hoppats på. 

Mitt ketchuprecept kommer från Hemkonservering från 1946, som jag bloggat om här, men jag har justerat det lite: 

3 kg tomater
1 gul lök
1 äpple
2 tsk vitpeppar pulver
2 tsk cayenepeppar pulver
1/2 dl salt
1 1/2 dl socker

½ gram natriumbensoat / kilo färdig pure.


1. Skär tomat, lök och äpple. Koka under lock tillsammans med vitpepparn och cayennepepparn och rör ibland tills det är mjukt.
2. Purea när allt är mjukt. Tillsätt saltet och sockret och upphetta hastigt till kokpunkt. Ta av och rör i natriumbensoat. Häll upp på bukar och vakumsegla.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar