tisdag 18 juni 2013

Hemmagjorda mjuka tortilla bröd

Vi äter både taco och fajita och det går åt både en och två förpackningar i månaden. 

Häromdagen bestämde jag mig för att göra egna tortilla bröd, det känns som att jag alltid köper tortilla bröd och det måste erkännas att jag tycker de är otroligt dyra, speciellt med tanke på att det ju knappat är något annat än lite mjöl i dem!

  

Jag hittade flera recept på nätet och bestämde mig för det nedan som jag justerat lite för att få tortillabröden precis som jag vill ha dem. Jag märkte att de första blev alldeles för hårda och har justerat receptet jag hittade för att kunna få de lika mjuka och böjliga som de man köper i affären.


Vetetortillas, 12 st
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk rapsolja

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller matberedare Tillsätt sedan vatten och olja och blanda till en smidig len deg.
2. Dela degen i tolv bitar och forma till bullar. Platta ut bullarna och kavla till tunna tortillas ca 15-20 cm i diameter.
3. Sätt på en stekpanna och när den är varm, (lite under medelvärme. Jag hade min platta på 4 av 9,) så gräddar du varje tortilla, max en minut/sida. Låt dem svalna mellan en fuktig kökshandduk.


Enligt handla24.se kostar den 12 pack Santa Maria Original som jag brukar köpa 19.90 kronor och det här receptet kostade mig 3,10 kronor att göra. En besparing på 17 kronor per förpackning är 85 procent och det känns som att affärerna göra en vinst som är näst intill kriminell. Jag kommer absolut fortsätta göra mina egna tortilla bröd. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar