onsdag 18 juli 2012

Håriga larver

Har små svarta håriga larver lite varstans, i rabatterna, i gräsmattan i buskarna... Vet inte vad det är men hoppas på någon vacker fjäril snarare än något skadedjur. Kanske borde googla lite.

fredag 13 juli 2012

Vinbärsbuskar och trädgårdsland

I trädgården finns tretton vinbärsbuskar, huvudsakligen svarta men några röda också och några av dem lyser upp och dignar av bär, medan andra fortfarande har stenhårda gröna kart, jag antar att de måste vara olika sorter.
Det blir till att göra saft i omgångar tror jag :)


 


 


I år får jag nöja mig med det pyttiga lilla trädgårdslandet som fanns på tomten (cirka 1 ½ x 3 meter), men planerna för ett ordentligt trädgårdsland med upphöjda bänkar, grusgångar, staket med portal för klättrande kaprifol och ett växthus är både uppritat på papper och på G i verkligheten. 

Tagetesen lyser som små solar mellan potatisen och rödlöken växer så det knakar. Tyvärr växer också ogräset och det börjar bli dags att rensa igen, en evig följetong för alla med trädgård, men det är tacksamt, för det blir ju så fint efteråt!






onsdag 11 juli 2012

Lupiner, lupiner, lupiner!


Runt hela min tomt växer lupiner och de är så vackra! Många är förstås de vanliga blå eller rosa nyanserna men det finns de lite ovanligare tvåfärgade och även en del som går i gult, lax och orange som bara är några enstaka, men oj så vackra! 


  

 


Nu har jag markerat de lite ovanligare så att jag kan ta frön från dem när frökapslarna är mogna. Sen kan jag strö ut fröna så att jag förhoppningsvis nästa år får fler av de ovanliga och lite färre av de vanliga.  Håller tummarna för att min plan går i lås :) 




onsdag 4 juli 2012

Flyttat in!


Vi har precis flyttat in. Fortfarande står det några flyttkartonger här och var med det där sista som man aldrig vet var man ska göra av. Men vi har flyttat in! Jag kan inte fatta det ännu, det har liksom inte sjunkit in än. Vi har köpt hus!

Vi har så mycket idéer, planer och projekt och det känns som man vill göra allt samtidigt och helst skulle ju allt ha varit färdigt igår, men det gäller att prioritera och tänka efter. Vissa saker behöver man ju ”bo in sig” för att besluta sig om, och andra saker bara måste åtgärdas direkt.

En sak är i alla fall säker. Jag är kär! Upp över öronen förälskad och jag tänker aldrig flytta härifrån!